سندروم تخمدان پلی کیستیک و روش های درمانی تنبلی تخمدان

سندروم تخمدان پلی کیستیک

سندروم تخمدان پلی کیستیک؟ علائم و نشانه های سندروم تخمدان پلی کیستیک چیس؟ درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست ؟ سندروم تخمدان پلی کیستیک (pcos) یک اختلال رایج در سیستم غدد درون ریز زنان در سنین باروری است. در زنان مبتلا به این سندروم، تخمدان ها بزرگ شده و از کیست های کوچک حاوی مایع (فولیکول) پر می شوند که این تغییرات در سونوگرافی قابل مشاهده است. عادت ماهانه (پریود) نامنظم یا طولانی مدت، رشد موهای زائد، آکنه و چاقی همه می‌توانند در افراد مبتلا به تخمدان پلی کیستیک بروز کنند. در نوجوانان، عادت ماهانه نامنظم یا عدم وجود عادت ماهانه ممکن است نشانه‌ای از این سندروم باشد.

تمامی مقالات ما در قسمت مقالات ما

علائم و نشانه های سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست ؟

علامت و نشانه های سندروم تخمدان پلی کیستیک اغلب بلافاصله پس از اولین قاعدگی (منارک) بروز می‌کند. در برخی موارد این سندروم دیرتر و در سنین باروری مشاهده می شود. به عنوان مثال در زمانی که فرد، دچار افزایش وزن قابل توجهی شود این علائم بروزخواهد کرد. سندروم تخمدان پلی کیستیک علائم و نشانه‌های فراوانی دارد که در پایین به آن شرح داده می شود :

  • علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک:

چیزهایی که توسط شما یا پزشک قابل مشاهده و اندازه گیری است.

  • نشانه سندروم تخمدان پلی کیستیک :

چیزهایی که شما احساس می‌کنید یا متوجه آنها شده اید. در واقع تمام این علائم و نشانه ها با چاقی، وخیم تر خواهد شد. علائم و نشانه ها در هر فرد مبتلا به این بیماری ممکن است با دیگری تفاوت داشته باشد. برای تشخیص ابتلا به این بیماری باید حداقل دو مورد از موارد زیر را داشته باشید:

عادت ماهانه نامنظم:

این متداول‌ترین علامت است. به عنوان مثال فواصل قاعدگی بیش از ۳۵ روز یا تعداد دفعات کمتر از ۸ مرتبه در سال، عدم قاعدگی در 4 ماه متوالی یا بیشتر و طولانی شدن هر پریود، چه خونریزی خفیف باشد چه زیاد.

آندروژن اضافی:

سطوح مختلف و هورمون مردانه ( آندروژن ) در ظاهر شخص نیز نمود پیدا می‌کند. مثلاً موی زائد بدن یا صورت ( هیرسوتیسم )، آکنه در بزرگسالان یا آکنه های شدید در نوجوانان، طاسی با الگوی مردانه ( آلوپسی آندروژنیک )

تخمدان های پلی کیستیک:

تخمدان های پلی کیستیک بزرگ می شوند و دارای تعداد زیادی کیسه های کوچک محتوی مایع خواهند شد که تخمدان ها را احاطه می کنند.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

سندروم تخمدان پلی کیستیک

درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

معمولاً درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک شامل کنترل عوارض جنسی این بیماری مانند : ناباروری، هیرسوتیسم، آکنه و چاقی می شود.

تغییر سبک زندگی در دوران ابتدا به سندروم تخمدان پلی کیستیک:

در مرحله اول پزشک و متخصص زنان و زایمان به شما توصیه می‌کند که با یک رژیم کم کالری و فعالیت‌های ورزشی وزن خود را کاهش دهید. حتی کاهش وزن نسبتاً کم، مثلاً 5 درصد از وزن شما می توانند شرایط را بهبود بخشد.

داروها برای درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک:

پزشک برای موارد زیر دارو تجویز می‌کند که این موارد عبارتند از:

منظم شدن دوره های قاعدگی:

ممکن است پزشک برای منظم شدن دوره های قاعدگی ترکیبی، از قرص های ضد بارداری را تجویز نماید. این قرص ها حاوی استروژن و پروژسترون هستند. این قرص های ضد بارداری تولید آندروژن را کاهش داده و به بدن استراحت می‌دهد تا مدتی از اثرات طولانی‌مدت استروژن دور باشد، خطر ابتلا به سرطان آندرومتری را کاهش داده و خونریزی های غیرطبیعی را نظم می‌بخشد.

مطالعه بیشتر  بیماری‌ های زنان

ممکن است به جای قرص ضدبارداری تمایل داشته باشید از پچ های پوستی یا حلقه واژینال استفاده کنید که ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند. در زمانی که از این داروها جهت بهبود علائم خود استفاده می کنید نمی توانید باردار شوید.

اگر شما برای تجویز قرص های ضد بارداری ترکیبی فرد مناسبی نیستید، به عنوان راه درمان جایگزین هر ماه یا دو ماه یک بار به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز پروژسترون مصرف کنید.

این پروژسترون درمانی، عادت ماهانه را منظم کرده و در مقابل سرطان آندومتریوز نقش محافظت کننده دارد، اما سطوح آندروژن را بالا نمی آورد و از بارداری جلوگیری نمی کند. اگر تمایل دارید که از حاملگی جلوگیری کنید، قرص های پروژسترونی یا ابزار داخل رحمی محتوی پروژسترون، انتخاب‌های بهترین هستند.

زایمان سزارین چیست؟

عفونت های واژن چیست؟

درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک (pcos)

درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا همان  تنبلی تخمدان در هرشخص با توجه به میزان و شدت علائم بیماری،  با دیگری متفاوت می باشد. درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک معمولا با تغییرشیوه زندگی مانند رژیم غذایی مناسب ، کاهش وزن و ورزش منظم آغاز می شود و بسته به سن بیمار، مرحله بیماری، شدت بیماری، عوارض ناشی از آن و … روش های درمانی متفاوتی توسط پزشک متخصص زنان و زایمان برای آن در نظر گرفته می شود ازجمله درمان های مرسوم سندرم تخمدان پلی کیستیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اصلاح سبک زندگی

انجام تغییرات درشیوه زندگی مثلا استفاده از رژیم غذایی سالم، انجام فعالیت های ورزشی منظمو روزانه و کاهش وزن نقش بسیارمهمی در درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک دارد.

این شیوه سبب تنظیم سطح هورمون انسولین و نظم تخمک گذاری می شود. در صورتی که ورزش و رژیم غذایی، همزمان با هم در نظر گرفته شود، اثرات بیشتری را به همراه خواهد داشت. داشتن آرامش و کاهش استرس نیز از عوامل  بسیارموثر در درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک است.

دارو درمانی شامل

قرص ضد بارداری

از جمله نتیجه بخش ترین درمان ها، می توان به استفاده از قرص ها جلوگیری از بارداری که حاوی استروژن و پروژسترون هستند، اشاره داشت.

مصرف این قرص ها نقش تاثیر پذیری در تنظیم چرخه پریودی شخص و جلوگیری از ابتلا به سرطان آندومتر دارد.

همچنین در کاهش جوش و موهای زائد بدن نیز تاثیر گذار است. البته با قطع این داروها، تاثیر آن ها نیز از بین رفته و باعث بازگشت مجدد علائم خواهد شد.

ازعوارض شایع این قرص ها می توان به درد سینه ها، تهوع، افزایش وزن اندک و نفخ اشاره کرد، که اکثرا طی دو الی سه ماه پس از شروع مصرف قرص ها، از بین میروند.

دارو های کاهش رشد مو زائد:

 داروهایی که از تاثیر تستوسترون بر روی پوست جلوگیری می کنند. در کاهش رشد موهای زائد بسیارنقش دارد. این داروها هرگز توسط خانم  باردار یا کسانی که قصد بارداری دارند نباید مصرف شود، چون این داروها منجر به نقائص هنگام تولد میشود. کرم حاوی افلورنیتین (eflornithine) نیز برای کاهش سرعت  در رشد موهای زائد صورت مفید می باشد.

دارو درمان ناباروری:

دردختران و زنانی که دارای تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که مبتلا به دیابت نوع دوم ویا پیش دیابت نیز میباشند. ممکن است مصرف داروی متفورمیتن تجویز شود.

جراحی

اگر راههای ذکر شده موثر واقع نشده باشد گزینه جراحی مطرح میشود.

مطالعه بیشتر  عفونت جنسی چیست؟ و چه علائمی دارد، پیگیری از عفونت جنسی

درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک از طریق روش نوین جراحی:

در روش نوین جراحی شکاف های ظریفی روی شکم بیمار ایجاد و از طریق آن سوزن خاصی که به جریان الکتریسیته وصل است، به سوی بخشی از بافت تخمدان که تستوسترون تولید می کند، هدایت می‌شود. تخریب این قسمت از بافت تخمدان و کاهش میزان تستوسترون فرآیند تخمک گذاری را تسهیل می‌کند. چنان که اشاره شد، کاهش وزن حتی به میزان ۵ درصد کل وزن شخص، ازسرگیری چرخه طبیعی و منظم قاعدگی موثر است.

خطرات عدم رسیدگی به تخمدان پلی کیستیک

 همانطور که می‌ دانید تخمدان پلی کیستیک یکی از عوارضی است که می‌ تواند برای بانوان در سنین باروری اتفاق بیفتد و معمولاً پزشکان عمده دلایل ایجاد شدن این عارضه را اختلالات هورمونی دانسته و معتقدند که این عارضه باید هرچه سریعتر درمان شود.

 متخصصان می‌ توانند وجود تخمدان پلی کیستیک را به واسطه سونوگرافی و عکسبرداری مشخص کنند و معتقدند که این عارضه با علائمی همراه است که به محض داشتن هر کدام از آنها بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.

فرد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک پو قاعدگی را به صورت نامنظم تجربه می‌ کند و همین امر باعث میشود تا اختلالات در میزان هورمون ها به وجود آید و نهایتاً منجر به بروز کیست تخمدان میشود.

 البته علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک در ظاهر افراد کاملاً نمایان میشود و ممکن است حتی در موارد شدید بدن آنها مقاومت به انسولین را نیز تجربه کند، پزشکان بر این باورند که عدم درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک می تواند عوارض زیادی را به همراه آورد و باید حتماً این عارضه در مراحل اولیه درمان شود.

یکی از مشکلات شایع که به واسطه سندروم تخمدان پلی کیستیک اتفاق می‌ افتد ناباروری در زنان است.

همانطور که گفته شد اختلالاتی که در تخمک گذاری اتفاق می افتد می تواند تعادل هورمونی را برهم زده و تغییرات نامناسبی را در رحم به وجود می آورد، در این شرایط فرد ممکن است ناباروری را تجربه کند و شانس تخمک گذاری سالم و درست را از دست خواهد داد.

 لازم به ذکر است که اگر فردی با وجود سندروم تخمدان پلی کیستیک قصد بارداری داشته باشد باید حتماً این عارضه را درمان کند زیرا ممکن است بر اثر این عارضه فرد با ناباوری مواجه شده که قطعاً امری ناخوشایند و نگران کننده برای افراد خواهد بود.

 در مواردی گزارش شده است که بانوان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک چاقی بسیار زیاد را در ناحیه شکم و پهلو ها تجربه می‌ کنند و در چنین مواردی حتی اگر رژیم و ورزش های پیوسته انجام شود ممکن است تأثیر چندانی بر تناسب اندام نداشته باشد و باید این مشکل به طور دقیق ریشه یابی و درمان شود.

برخی از بانوان ریزش مو را در حد بسیار زیادی تجربه می‌ کنند که ممکن است فرد کمی نگران شده که قطعاً رویش مجدد مو و تحریک فولیکول ها کار چندان آسانی نخواهد بود، پس بهتر است که این عارضه را به موقع و سریعا درمان کنید تا عوارض طولانی مدت و ناخوشایند آن را تجربه نکنید.

 پزشکان و متخصصان سندروم تخمدان پلی کیستیک در ناحیه رحم را بسیار خطرناک دانسته و البته معتقدند که هنوز دلیل قطعی برای بروز این عارضه پیدا نشده است.

اما همین که منجر به اختلال در قاعدگی میشود سیستم جسمانی بانوان را با تغییرات بسیار محسوسی مواجه کرده که برخی از آنها می تواند آثار مخرب را بر بدن اعمال نماید.

 بهتر است که پیش از شدت گرفتن این عارضه و طی کردن پروسه های درمانی طولانی و پر هزینه سریعا به این آسیب رسیدگی شود تا بتوانید از سلامت خود محافظت نمایید.

مطالعه بیشتر  نارسایی زودرس تخمدان

با این شرایط بدون آن که عوارض جانبی این آسیب را تجربه کنید می‌ توانید چنین اختلالی خطرناک و شایع را بهبود بخشیده و از بازگشت مجدد آن جلوگیری نمایید.

درمان خانگی تخمدان پلی کیستیک

درمان خانگی تخمدان پلی کیستیک

درمان خانگی تخمدان پلی کیستیک

 گسترش و پیشرفت طب سنتی باعث شده تا بسیاری از افراد بتوانند در کنار انجام فرآیندهای دارویی برای آسیب های مختلف اقدامات لازم را به واسطه طب سنتی جهت درمان عوارض جسمانی انجام دهند.

متخصصانی که که در زمینه طب سنتی فعالیت دارند می‌ توانند به صورت اختصاصی چند راه حل را به بانوان توصیه کرده که به واسطه آن می توانند شدت آسیب را کمتر کرده و روند بهبود را سرعت ببخشند.

 درمان تخمدان پلی کیستیک با دارچین روش کاربردی و موثر بر سلامت بانوان است، همانطور که گفته شد سندروم تخمدان پلی کیستیک باعث میشود تا بدن مقاومت بیشتری نسبت به انسولین داشته باشد اما اگر شما به طور روزانه مقدار مشخصی از دارچین را مصرف کنید علاوه بر نظم دهی به چرخه قاعدگی سبب کاهش مقاومت به انسولین میشود.

همچنین می توانید پودر دارچین را به همراه انواع نوشیدنی های گرم مصرف و یا به صورت روزانه از یک کپسول یک میلی گرمی پودر دارچین استفاده کنید.

البته متخصصان بر این باورند که درمان تخمدان پلی کیستیک به واسطه انواع دمنوش های حاوی نعنا روشی مناسب می باشد، اگر به‌ طور روزانه دو بار از چای نعنا استفاده کنید می توانید سلامت خود را حفظ کرده و با بهبود وضعیت رحم به از بین رفتن تخمدان پلی کیستیک کمک خواهید کرد.

 یکی دیگر از روش های کاربردی برای درمان تخمدان پلی کیستیک این است که سرکه سیب کاملا خالص و ارگانیک را در رژیم غذایی خود قرار دهید، شما می توانید این ماده ارزشمند را هر روز صبح به صورت ناشتا مصرف کرده و یا به همراه انواع غذا روزانه از آن استفاده کنید.

پزشکان در کنار روش های دارویی استفاده از امگا ۳ را روشی موثر برای به تعادل رساندن سطح آندروژن می دانند و معتقدند که مصرف مکمل های روغن ماهی می‌ تواند به کاهش چربی بدن کمک کرده و تأثیری غیرمستقیم و کاربردی بر بهبود تخمدان پلی کیستیک دارد.

شما می توانید از جوشانده شیرین بیان استفاده کرده و این گیاه را به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده و در هفته دو تا سه بار استفاده نمایید.

 شیرین بیان برای تمامی کسانی که با مشکلات فشار خون و بیماری های قلبی، کلیوی، کبدی و رحمی مواجه هستند مناسب است و تاثیر خوبی بر کنترل میزان گلوکز خون دارد.

مصرف دیگر انواع گیاهان مانند ریحان، گل صد تومانی و سیاهدانه بر درمان این عارضه موثر هستند و علاوه بر عوارض بسیار محدود تاثیر گذاری مثبتی بر سلامت رحم خواهند داشت.

اگر پزشکان همه روش های درمانی ذکر شده را مورد تایید قرار دهند شما باید در مقادیر مناسب و با اصول خاصی از آنها استفاده کنید، تصور نکنید که استفاده بسیار زیاد و بی رویه از این گیاهان خطری برای سلامتی نداشته و روند بهبود سندروم تخمدان پلی کیستیک را سرعت می بخشد تمامی داروهای گیاهی همانند محصولات درمانی و شیمیایی دارای عوارضی هستند که باید به درستی و در مقادیر مشخص استفاده شوند.

بهتر است که خودسرانه و یا طبق نظر افراد ناآگاه از این گیاهان استفاده نکنید و بهتر است که در کنار دارو درمانی با پزشک خود مشورت کرده و سپس انواع محصولات گیاهی را استفاده کنید تا تداخلی در مصرف آنها به وجود نیاید.

پولیپ رحمیسقط جنیناهمیت کنترل وزن در بارداریکیست تخمدانزگیل تناسلی آندومتریوز چیست

بهترین دکتر زنان و زایمان در اهواز

خانم ها می توانند در صورت بروز علائمی نظیر چاقی ، ریزش مو، درد در ناحیه تناسلی و همچنین قاعدگی نامنظم به متخصص زنان و زایمان با تجربه نظیر خانم دکتر مینا مهدوی جهت بهبود سلامت خود مراجعه نمایند. بانوان می توانند برای کنترل وزن خود به متخصص زنان و زایمان  همچون خانم دکتر مینا مهدوی مراجعه نمایند و پس از انجام معاینات لازم مورد درمان قرار گیرند.

—————————————–————–

راه های ارتباطی با دکتر مینا مهدوی

پیج اینستاگرام دکتر مینا مهدوی

کانال آپارات دکتر مینا مهدوی

کانال نماشا دکتر مینا مهدوی

—————————————–———–

سندروم تخمدان پلی کیستیک – سندروم تخمدان پلی کیستیک –

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *