اهمیت کنترل وزن پیش از بارداری

اهمیت کنترل وزن پیش از بارداری

اهمیت کنترل وزن پیش از بارداری

اهمیت کنترل وزن پیش از بارداری

فهرست مطالب

اهمیت کنترل وزن پیش از بارداری؟ تاثییر شاخص توده بدنی در دوران بارداری چیست؟ تاثییر شاخص توده بدنی قبل از دوران بارداری چیست؟ شاخص BMI  در خانم های باردار چند کلیو گرم است؟ مواد غذایی قبل از بارداری چیست؟ عوارض کمبود کلسیم در خانم های باردار چیست؟ آیا مصرف ید برای خانم های باردار مفید و الزامی است؟ چه راه کار هایی  می تواند منجر به بهبود سلامت مادر و جنین شود؟

کنترل کردن وزن و تعادل در وزن همواره یک کلید مهم برای زندگی است.

داشتن برنامه سالم و رژیم غذایی متعادل سبب می شود بدن شما با کمبود هیچ گونه مواد مواجه نشود که این کار باعث بهبود کارکرد ارگان ها خواهد شد.

تاثییر شاخص توده بدنی در دوران بارداری چیست؟

یک خانم باردار با شاخص توده بدنی بیش از ۴۰ ، سه برابر بیشتر با خطر ابتلا به ناهنجاری‌های مغز و ستون فقرات نسبت به افراد با شاخص توده بدنی مناسب و متعادل مواجه هستند. کودکان چنین مادرانی نیز، ممکن است دچار چاقی و دیابت شوند.

تحرک و داشتن BMI طبیعی قبل از بارداری نیز بسیار مهم است. دستیابی به وزن سالم قبل از بارداری می‌تواند شانس بارداری را بهبود بخشد و خطر عوارض دوران بارداری را به حداقل برساند.

پزشکان همواره توصیه می کنند از یک برنامه غذایی مناسب با وضعیت جسمانی تان پیروی کنید. این کار سبب رسیدن کالری مورد نیاز به بدن شما می شود که در نهایت وزن مناسب پیش از بارداری را تضمین می کند.

تاثییر شاخص توده بدنی قبل از دوران بارداری چیست؟

شاخص توده بدنی قبل از بارداری بر توصیه‌های افزایش وزن در دوران بارداری تأثیر می‌گذارد.

افزایش وزن ایده آل برای دسته‌های مختلف BMI متفاوت است.

شاخص BMI  در خانم های باردار چند کلیو گرم است؟

مجموع افزایش وزن توصیه شده برای یک خانم باردار با BMI طبیعی ۱۱.۵ کیلوگرم تا ۱۶ کیلوگرم است.

برای خانم هایی که دارای اضافه وزن هستند،BMI  طبیعی از ۷ کیلوگرم تا ۱۱.۵ کیلوگرم است. در حالی که برای کسانی که چاق هستند از ۵ کیلوگرم تا ۹ کیلوگرم است.

کنترل افزایش وزن برای خانم های باردار برای اطمینان از سلامت مادر و کودک، نه تنها در دوران بارداری بلکه تا آخر عمر، امری ضروری است.

پیش از بارداری خانم ها باید چه مواد غذایی را مصرف نمایند ؟

در این بخش از مقاله توجه شما را به تغذیه ای مناسب برای رسیدن به وزن ایده آل پیش از بارداری جلب می کنم.

مصرف مواد غذایی نظیر :

  • آجیل و دانه‌های خوراکی
  • حبوبات
  • مارچوبه
  • مرکبات
  • غلات صبحانه غنی شده و…همچنین مکمل اسیدفولیک است.

اسید فولیک در مغز استخوان کاربرد دارد و همراه با آهن و ویتامین b12 سبب ساخت گلبول قرمز می شود.

همچنین فولیک اسید سبب تکثیر سلول ها و افزایش کارکرد آن ها می گردد.

بسیاری از خانم‌ها در دوران قبل از بارداری به دلیل قاعدگی ماهانه و مصرف رژیم‌های غذایی کم آهن، دچار کمبود ذخایر آهن می شوند.

مصرف مواد غذایی که دارای آهن می باشد عبارتند از:

  • گوشت‌هایی نظیر گوشت گاو، بره.
  • ماکیان مانند مرغ و بوقلمون.
  • سبزیجات برگ سبز خانواده کلم.
  • تخم مرغ.
  • تمامی حبوبات نظیر لوبیا، عدس، نخود و ..
  • آجیل و غذا‌های غنی شده می باشد.

نکته مهم این است که به صورت کلی اصلاح کم خونی پیش از شروع بارداری از هر نوعی که باشد ضروری خواهد شد. رایج‌ترین نوع کم خونی، فقر آهن بخصوص در بانوان می‌باشد.

عوارض کمبود کلسیم در خانم های باردار

جالب است بدانید اگر کلسیم کافی در رژیم غذایی بارداری وجود نداشته باشد، جنین ممکن است کلسیم را از استخوان‌های مادر بیرون بکشد که این امر می‌تواند بانوان را در معرض ابتلا به پوکی استخوان در مراحل بعدی زندگی قرار دهد؛ بنابراین قبل از بارداری بهتر است وضعیت کلسیم مورد بررسی قرار گیرد و یا می توانید مواد غذایی حاوی کلسیم بالا در برنامه غذایی خود بگنجانید تا از کمبود آن  جلوگیری شود‌.

آیا مصرف ید برای خانم های باردار مفید و الزامی است؟

مصرف ید نیز قبل از بارداری به سلامت جنین کمک خواهد کرد. با توجه به شیوع کم کاری تیروئید در بین زنان پزشکان به خانم های باردار توصیه می کنند که  مصرف غذاهای دریایی که حاوی مقادیر بالا از ید است را در برنامه خود لحاظ کنند.

مطالعه بیشتر  علت اصلی انجام جراحی های زیبایی واژن

چه راه کار هایی  می تواند منجر به بهبود سلامت مادر و جنین شود؟

چه راه کار هایی  می تواند منجر به بهبود سلامت مادر و جنین شود؟

چه راه کار هایی  می تواند منجر به بهبود سلامت مادر و جنین شود؟

یک سری راهکار ها به شما پیشنهاد می کنم که با رعایت آن ها می توانید گامی مثبت در بهبود سلامتی خود و فرزندتان بردارید.

  1. تحت نظر پزشک روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش سبک انجام دهید.
  2. به کالری مصرف شده در طول روز توجه نمایید.
  3. به تغییرات وزنی تان اهمیت دهید. نمودار یا جدولی مناسب تهیه کنید و تغییرات را به صورت منظم در آن پیاده کنید.
  4. نوشیدنی های مفید در برنامه بگنجانید.

کنترل وزن در دوران پیش از بارداری و در حین بارداری باعث می‌شود ۹ ماه را با سلامتی به پایان برسانید.

بر همین اساس با کنترل وزن و رعایت آن  بعد از متولد شدن نوزاد، مادر سختی زیادی برای کاهش وزن و برگشت به وزن سابق را ندارد. البته باید به این نکته توجه کند که هیچ محدودیت و رژیم سنگین غذایی در این دوران برای مادران نباید تنظیم شود مگر اینکه پزشک آن را الزامی بداند‌.

عوارض افزایش وزن و بارداری

تمامی بانوانی که دوره‌ بارداری را پشت سر گذاشته‌ اند می دانند که در این دوره تا حدودی افزایش وزن کاملا طبیعی می باشد و بخشی از آنها به دلیل هورمون های خاصی است که در بدن ترشح شده و در موارد دیگر مربوط به وزن جنین در حال رشد است.

در دوران بارداری افزایش وزن مقوله ای بسیار مهم است به همین دلیل پزشکان و متخصیص زنان در دوره های کوتاه مدت وزن مادر را به طور دقیق اندازه گیری کرده تا متوجه شوند که آیا سیر نزولی دارد یا صعودی، افزایش وزن در دوران بارداری کاملا طبیعی می باشد.

اما متخصصان بر این باورند که مادر باید پیش از بارداری به وزن ایده‌ آل برسد تا اگر در حین بارداری با افزایش وزن مواجه شد آسیب ها و مشکلات های جانبی را متحمل نشود.

در دوره های قبل از بارداری بانوان علاوه بر انجام چکاپ ها و آزمایشات و معاینات ناحیه رحمی باید وزن مناسبی داشته باشند، حتما شما هم افرادی را دیده اید که به دلیل افزایش وزن نمی توانند به صورت طبیعی فرایند بارداری را تجربه کنند.

وجود چربی بسیار زیاد در ناحیه شکم و افزایش استروژن در بدن می تواند مانعی برای باروری طبیعی باشد.

در این شرایط پزشکان قبل از آنکه دارو درمانی و دیگر روش ها را به فرد ارائه دهند به آنها توصیه می‌ کنند که حتماً وزن خود را به حد متعادل رسانده و شاخص توده بدنی را به حد نرمال برسانند.

طی این شرایط علاوه بر انجام بارداری به روش طبیعی مادر مشکلات و سختی های دوران بارداری را متحمل نشده و با افزایش وزن سایر بیماری ها را تجربه نمی کند.

حتما می دانید که افزایش وزن دشمن سلامتی بوده و می‌ تواند فشار مضاعفی را به قلب وارد کند، از طرفی قلب موظف است که پمپاژ خون را به تمامی بخش های بدن انجام داده و بر اثر چاقی و افزایش وزن مجبور میشود که فعالیتی دو چندان داشته باشد.

تصور کنید در دوران بارداری فردی با اضافه وزن مواجه است و از آنجایی که خونرسانی باید به جنین هم انجام شود به طور طبیعی عملکرد قلب چندین برابر میشود با این شرایط اگر فرد با افزایش وزن باردار شود فشار بسیار زیادی به سایر اندام ها وارد شده و می‌ تواند خطرات زیادی را به همراه آورد.

اگر در دوران قبل از بارداری وزن خود را به حد ایده آل نرسانید ممکن است در ماه های آخر بارداری مشکلاتی مانند فشارخون یا دیابت رو تجربه کنید که می‌ تواند خطر زایمان زودرس و یا مرگ جنین را به همراه آورد.

اضافه وزن باعث میشود تا بسیاری از بانوان فرایند بارداری را به صورت طبیعی تجربه نکنند زیرا این عارضه منجر به تنبلی تخمدان شده و مانع از انجام بارداری با شیوه های درست میشود.

همواره باید بدانید که چاقی و اضافه وزن برای بانوان خطرات زیادی داشته و علاوه بر تاثیرات منفی و مخرب بر سلامت آنها می‌ تواند فرآیندهای حساس و حیاتی مانند بارداری را با تاخیر مواجه کند، پس باید بدانید که در دوره های قبل از بارداری فرد موظف است که اضافه وزن خود را کاهش داده تا بتواند علاوه بر محافظت از سلامت خود دوره بارداری را بدون مشکل طی کرده و جنین با سلامت کامل در رحم رشد کند.

مشکلات ناشی از وزن بالا در بارداری

مشکلات ناشی از وزن بالا در بارداری

مشکلات ناشی از وزن بالا در بارداری

عموم پزشکان و متخصصانی که در زمینه زنان و زایمان فعالیت دارند به تمامی بانوان توصیه می‌ کنند که در دوره‌ های قبل از بارداری حتما تحت معاینات و چکاپ های اصولی قرار بگیرند تا بتوانند ضمن حفظ سلامت خود این دوره را بدون آسیب به اتمام برسانند.

یکی از مشکلات و آسیب هایی که پیش از بارداری توجه پزشکان را به خود جلب می کند بالا بودن شاخص توده بدنی بانوان یا بی ام آی است که تاثیر بسیار منفی بر سلامت مادر و رشد جنین خواهد داشت.

مهمترین اقدامی که قبل از بارداری باید انجام دهید این است که تمامی بیماری‌ های زمینه‌ ای و البته پنهان مورد بررسی قرار بگیرد، افرادی که با چاقی مواجه هستند باید اقدامات لازم را برای لاغری انجام دهند، بهتر است قبل از بارداری حتما خود را به وزن ایده آل برسانید تا عوارض و مشکلات جانبی را متحمل نشوید.

مطالعه بیشتر  لکه بینی در بارداری

برخی افراد تصور می‌ کنند که پس از تشکیل جنین در رحم مادر نطفه هنگام رشد مواد مغذی را از جفت دریافت کرده و دیگر ارتباطی به وضعیت مادر نخواهد داشت، قبل از هر چیز باید بدانید که چاقی به تنهایی عاملی برای ناباروری در بانوان است و می‌ تواند سلامت آنها را به طور جدی تحت تاثیرات منفی قرار دهد، اگر با وجود وزن بالا فرآیند بارداری اتفاق بیفتد ممکن است مادر فشار خون را تجربه کرده که عواقب بسیار زیاد و خطرناک را برای مادر و جنین به همراه دارد.

اگر در آغاز دوران بارداری مادر وزن مناسبی نداشته باشد ممکن است فشار مضاعفی به کلیه‌ ها و کبد وارد شده و خطر بروز حمله قلبی و سکته های مغزی را افزایش می دهد، علاوه بر این افزایش وزن مادر در دوران بارداری مشکلاتی را برای جفت و رشد جنین به همراه می‌ آورد.

متخصصان توصیه می کنند برای کاهش نقص‌ های مادرزادی و کروموزومی قبل از بارداری وزن خود را به حد متعادل برسانید، در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی مانند زایمان زودرس، مرده‌ زایی و عدم رشد جنین را تجربه کنید.

ناباروری ارتباط مستقیمی با چاقی مادر خواهد داشت اما اگر باز هم بنا به دلایلی با اضافه وزن موجود فرایند بارداری اتفاق بیفتد قطعاً در سه ماهه آخر بارداری مشکلات و آسیب های بسیار زیادی را متحمل خواهید شد.

برخی از بانوان با وجود اضافه وزن زیاد در دوره‌ های بارداری با مشکلاتی مانند تنگی نفس و عدم توانایی فعالیت های روزانه مواجه میشوند.

در این دوره جنین هم وزن گرفته و به دلیل تغییرات هورمونی مادر نیز با افزایش وزن بیشتری مواجه خواهد شد.

در چنین شرایطی انجام فعالیت های روزمره برای مادران بسیار سخت شده و ممکن است در دوره ای ناتوانی بابت انجام فعالیت های ساده باعث ایجاد فشارهای روحی و افسردگی برای مادر شود.

بهتر است به جای تحمل سختی های دوران بارداری کمی برنامه ریزی درست را در پیش گرفته و با اصلاح رژیم غذایی و انجام فعالیت‌ های ورزشی مناسب پیش از آن که اقدام به بارداری کنید وزن خود را به حد متعادل برسانید با این شرایط قطعا عوارض جانبی را تحمل نکرده و سلامت جنین و مادر حفظ میشود.

بهترین روش برای کنترل وزن قبل از بارداری

بهترین روش برای کنترل وزن قبل از بارداری

بهترین روش برای کنترل وزن قبل از بارداری

تمامی پزشکان و متخصصانی که در زمینه زنان و زایمان فعالیت دارند به بانوان توصیه می‌ کنند که قبل از بارداری حتما چکاپ های لازم را انجام داده تا وضعیت جسمانی آنها به طور دقیق بررسی شود، اگر متوجه شوند که بانوان با افزایش وزن مواجه هستند حتماً توصیه می‌ کنند که در شش ماهه قبل از بارداری رژیمی مناسب را در پیش گرفته تا بتوانند وزن اضافه خود را کاهش دهند.

امروزه تمامی افراد می‌ دانند که چاقی چه نوع خطراتی را برای سلامتی به همراه داشته و چه محدودیت ها و بیماری‌ های خطرناکی را در دوران بارداری به وجود می آورد، پس باید بدانید که داشتن وزن نرمال در دوران بارداری کمک می کند تا این نه ماهه حساس را با سلامت کامل پشت سر بگذارید.

بهترین روش برای کنترل وزن قبل از بارداری این است که یک ورزش کاملا اصولی را تحت نظر مربیان ورزشی آغاز کرده تا علاوه بر تقویت عضلات بتوانید چربی سوزی مناسب داشته باشید این امر باعث میشود تا شاخص توده بدنی شما به طور محسوس کاهش یافته و بارداری بسیار ساده و بدون آسیب به انجام می رسد.

ناگفته نماند که رژیم غذایی سالم و حفظ تناسب اندام تاثیر مستقیم بر باروری بانوان دارد به همین دلیل پزشکان توصیه می‌ کنند که رژیم غذایی سالم و کاملاً ارگانیک را برای خود در نظر گرفته و در کنار انجام تمرینات ورزشی می توانید طی شش ماه به وزن ایده آل برسید.

لازم به ذکر است که پزشکان در مواردی می توانند شما را جهت کاهش وزن راهنمایی کرده و بهترین روش ها را پیش روی شما قرار می دهند.

در مواردی پزشکان برای افرادی که با اضافه وزن مواجه هستند چندین داروی مختلف را تجویز کرده تا بتوانند در کنار کاهش وزن فعالیت های تخمک گذاری را نیز تقویت نمایند، با این شرایط بانوان با دردسر و استرس کمتر می توانند دوران بارداری را آغاز کرده و به سلامت سپری نمایند.

وضعیت جسمانی مادر تاثیر مستقیمی بر رشد و سلامت جنین دارد، به گونه ای که اگر مادر با وزن ایده آل و شرایط جسمانی مناسب باردار شود در این دوران به هیچ عنوان سختی را متحمل نشده و می تواند این نه ماه زیبا را با سلامت و آرامش زیاد پشت سر بگذارد.

توجه داشته باشید که تاکید پزشکان و متخصصان بر کنترل وزن در دوره های قبل از بارداری به هیچ عنوان بی دلیل نبوده و اهمیت چنین مسئله‌ ای را با دلایل کاملاً قانع کننده برای شما توضیح می دهند تا بدانید که وزن ایده آل هم برای سلامتی مادر و هم برای سلامتی جنین بسیار مهم است.

اگر مادر در دوران بارداری با افزایش وزن مواجه شود قطعاً تحرک کمتر باعث میشود تا سختی های بیشتری متحمل شود پس باید حتما در دوران قبل از بارداری به وضعیت سلامت و کنترل وزن خود اهمیت دهید.

مطالعه بیشتر  کورتاژ جنین در اهواز

پیشگیری از افزایش وزن در بارداری

یکی از مهم‌ ترین اقداماتی که قبل از بارداری باید انجام شود رساندن وزن به حد ایده آل است تا در این دوره حساس عوارض و آسیب های احتمالی را تجربه نکنید.

تنها راه پیشگیری از افزایش وزن در بارداری این است که پیش از شروع بارداری مادر شاخص توده بدنی را به حد متعادل رسانده و در طی دوران بارداری رژیم غذایی سالم و کاملا ارگانیک را در پیش بگیرد.

مصرف خوراکی های ناسالم و پرکالری می‌ تواند سلامت مادر را با خطر مواجه کرده و علاوه بر افزایش وزن گاها اختلالاتی را برای جنین به وجود می‌ آورد که می توان در دوران بارداری به طور جدی خطرآفرین شود.

پزشکان توصیه می‌ کنند که برای پیشگیری از افزایش وزن ناگهانی در بارداری در طی اقدامات اولیه فعالیت های ورزشی مناسب را در پیش گرفته تا در کنار رژیم های غذایی اصولی وزن اضافه و مازاد را تا حد ممکن کاهش دهید.

در مواردی پزشکان به دلیل بالا بودن bmi بدن مادر و فرصت محدودی که برای بارداری دارند انجام عمل هایی مانند اسلیو معده را گزینه مناسبی می دانند تا فرد بتواند در حداقل زمان کاهش وزن محسوسی را تجربه کند، قطعاً با این مثال متوجه اهمیت وزن مادر در دوره قبل از بارداری خواهید شد.

باید بدانید که بسیاری از بیماری های دوران بارداری مانند دیابت، فشار خون بالا و هر نوع مشکل دیگر می‌ تواند نشات گرفته از افزایش وزن در این دوران حساس باشد.

با این حال روش مناسب برای پیشگیری از این آسیب این است که یک رژیم غذایی کاملاً سالم و سرشار از فیبر را در پیش گرفته و غذاهای مضر، پرکالری و سرخ کردنی ها را تا حد ممکن محدود کنید، همچین تنقلات ناسالم به طور قطعی باید حذف شوند و به جای آنها از سبزیجات تازه و معطر استفاده کنید.

پزشکان انجام فعالیت های ورزشی خاص مانند یوگا را در دوران بارداری مناسب می‌ دانند و معتقدند که اگر مادر به طور اصولی فعالیت مناسبی داشته باشد به هیچ عنوان افزایش وزن را در حد زیاد تجربه نخواهد کرد و در این شرایط سلامت مادر حفظ شده و جنین در طی ۹ ماه به خوبی رشد می کند.

باید بدانید که روش های بسیار آسان اما کاربردی برای کنترل وزن در دوره‌ های قبل بارداری و حین بارداری وجود دارد.

کافی است که با یک متخصص با تجربه مشورت کرده و تمامی راه‌ های مناسب را آموزش ببینید، با این شرایط قطعاً دوران بارداری باسهولت و کیفیت بالا همراه شده و مشکلات و بیماری های جانبی را تجربه نخواهید کرد.

چاقی و اضافه وزن در بارداری نه تنها برای مادر محدودیت آور است بلکه می‌ تواند سلامت جنین را به خطر انداخته و روند رشد آن را با اختلال ایجاد می کند، پس بهتر است که در کنار اهمیت به سایر بیماری‌ های زمینه‌ ای و کنترل آنها به وضعیت جسمانی و وزن خود نیز اهمیت ویژه دهید تا مبادا بر اثر یک سهل انگاری کوچک و بی توجهی مشکلات بسیار زیادی را تجربه نمایید.

راههای جلوگیری از افزایش وزن در بارداری

1. انتخاب مواد غذایی سالم و مفید

مهم ترین کاری که مادران و زنان باردار باید برای سلامتی خود و بچه به خصوص سلامت وزن بارداری در نظر داشته باشند قطعا انتخاب غذای سالم است.

مواد غذایی سالم را باید جایگزین مواد غذایی ناسالم کرد به خصوص در این دوران به اندازه از اواع میوه ها و سبزیجات، مواد غذایی پروتینی و غلات و به خصوص مواد کلسیم دار استفاده کرد.

و تو این دوران از غذا های مضر دوری کنید غذا هایی همچون فست فودی، سرخ کردنی و…

2. با مشورت پزشک ورزش را در برنامه روزانه جای دهید

دوران بارداری برای هر مادری دچار فراز و نشیب های بسیاریس که همین امر باعث شده که شرایط مادران باردار با یکدیگر متفاوت باشه.

بهترین گزینه برای کنترل وزن در دوران بارداری که خیلی کاربرد داره ورزش کردن با شرایط فیزیکی مادر است که تنوع در نوع حرکات ورزشی رو مشخص میکند.

3. توجه به جدول تغییرات وزنی

وقتی دوران بارداری شروع میشود لازم است جدول تغییرات وزن را از اول ماه ابتدایی طبق نظارت پزشک حتما پیش برود.

برسی این تغییرات باعث میشود که بروز اضافه وزن ناسالم جلوگیری کند و کنترل وزن در زمان بارداری رابه همراه داشته باشد.

4. توجه به کالری مواد غذایی

خوب خوب مادر عزیز شما به کالری غذا هایی که میخورین توجه میکنین؟

میدونم که اکثرا توجه میکنن

برای تهیه غذایی بهتر است زنان بارداردار و یا مادران عزیز  به برچسب روی انها توجه کنند و از طریق مواد تشکیل دهده و کالری مورد نیاز روزانه در نظر بگیرند.

5. روش پخت مناسب برای کنترل وزن در دوران بارداری

در روش پخت سعی شود سرخ کردنی نباشد میپرسین چرا؟

چون غذای سرخ کردنی فاقد ارزش غذایی است و ویتامین ها و مواد غذایی و معدنی رو از بین خواهد برد و دلیلشم اثر حرارت دیدن در روغن از بین میرود.

بهترین روش پخت آبپز کردن و بخارپز کردن و یا کباب کردن را انتخاب کنن اینا بهترین روشه.

6. توجه به نیازهای بدن

همانطور که همتون میدونین نیاز مادر به ویتامین ها و مواد معدنی در دوران بارداری بیشتر میشود.

با مصرف ویتامین ها و مواد معدنی لازم کمبود هارو جبران کنین

7. نوشیدنی‌های مفید برای کنترل وزن در دوران بارداری

ابمیوه ها منابع خوبی از ویتامین هستند اما لازم است برای رساندن فیبر به بدن که از بالا رفتن وزن جلوگیری میکند.

بهترین دکتر زنان در اهواز

خانم ها می توانند قبل بارداری و همچنین در حین بارداری برای کنترل وزن خود به متخصص زنان و زایمان جهت بهبود سلامت مادر و جنین مراجعه نمایند و از رژیم ها و برنامه غذایی مناسب بهرمند گردنند.

بانوان می توانند برای کنترل وزن خود به متخصص زنان و زایمان  همچون خانم دکتر مینا مهدوی مراجعه نمایند و پس از انجام معاینات لازم مورد درمان قرار گیرند.

—————————————–————–

راه های ارتباطی با دکتر مینا مهدوی

پیج اینستاگرام دکتر مینا مهدوی

کانال آپارات دکتر مینا مهدوی

کانال نماشا دکتر مینا مهدوی

—————————————–————–

رژیم غذایی زن و مرد قبل از بارداری – رژیم قبل بارداری – لاغری سریع در بارداری

رژیم لاغری پیش از بارداری – رژیم کاهش وزن سریع – بهترین درمان برای چاقی چیست

اثبات وزن – روش های درمان چاقی چیست

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *