سقط جنین چگونه فرآیندی است؟

یکی از آسیب های شایع که ممکن است در ماه‌ های اولیه بارداری بروز پیدا کند، سقط جنین است که ممکن است خود به خود و یا به عمد اتفاق بیفتد، اما مسئله این است که اگر سقط جنین اتفاق بیفتد خطراتی را برای مادر به همراه دارد یا خیر.

سقط جنین نشانه مرگ جنین است و به دلایل مختلف جنین از بدن مادر خارج میشود.

اما باید بدانید که معمولا سقط جنین به صورت غیر عمد و قبل از هفته ۲۰ اتفاق می‌ افتد اما در هفته‌ های ۲۰ به بعد، بارداری به مرحله امن رسیده و خطر سقط تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.

در دوران بارداری ممکن است مشکلاتی برای سلامت مادر به وجود آید که خطرات جانی را افزایش داده و می تواند باعث از بین رفتن جنین موجود در رحم مادر شود.

بهتر است در دوران بارداری علائم و نشانه های سقط جنین را شناخته و همواره از سلامت خود محافظت کنید تا هرگز با چنین عوارضی مواجه نشوید.

مسئله دیگر این است که گاها سقط جنین به عمد و به خواسته مادر اتفاق می‌ افتد، اگر مادر نتواند جنین را به هر دلیلی نگه دارد و شرایط مناسب برای به دنیا آوردن آن وجود نداشته باشد سقط جنین با دارو و مصرف برخی از خوراکی هایی که برای دوران بارداری مضر هستند انجام خواهد شد.

اما باید بدانید که سقط جنین خطراتی را به همراه دارد و حتما باید مادر در وضعیت مناسبی قرار بگیرد تا در کنار از بین رفتن چنین خطراتی، هیچ عاملی سلامت مادر را تهدید نکند.

علائم سقط جنین

علائم سقط جنین

علائم سقط جنین

سه ماهه اول بارداری دوره حساس برای بانوان به شمار می‌ آید و متخصصان توصیه می‌ کنند که در صورت مشاهده هر گونه از علائم سقط جنین به پزشک مراجعه کرده تا بتوانند خطرات احتمالی را کاهش دهند.

اگر در دوران بارداری لکه بینی زیاد دارید و یا خونریزی واژینال را تجربه می کنید خطر بروز سقط جنین برای شما زیاد است.

از طرف دیگر خروج مایعات مختلف و رنگی از واژن می تواند نشانه ای از سقط جنین باشد، ناگفته نماند که دل دردهای شدید و گرفتگی های مداوم و درد کمر از نوع خفیف یا شدید آن نشانه ای از سقط جنین خواهد بود.

مطالعه بیشتر  آنچه که باید درباره نازایی بدانید

سقط جنین نشانه هایی دارد و این عارضه خود به خود و یک دفعه اتفاق نمی افتد پس بهتر است که در صورت مشاهده علائم اولیه سریعا به پزشک مراجعه نمایید تا پزشک بتواند در مراحل ابتدایی اقدامات لازم را برای حفظ جنین انجام دهد، که اغلب سرکلاژ کاربرد خواهد داشت.

در چنین شرایطی خطر سقط جنین تا حد زیادی کاهش پیدا کرده و ممکن است این عارضه هرگز اتفاق نیفتد، باید در دوران بارداری به علائم و نشانه هایی که به صورت نامنظم و نامتعارف هستند توجه ویژه داشته باشید و هر کدام از آنها را با پزشک خود در میان بگذارید.

اصلی ترین دلایل سقط جنین

از اصلی ترین دلایل سقط جنین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مشکلات پزشکی: برخی از مشکلات پزشکی می‌توانند به سقط جنین منجر شوند، از جمله عوامل ژنتیکی، عفونت‌ها، مشکلات در ساختار رحم یا مشکلات در رشد جنین.
  2. عوامل محیطی: برخی عوامل محیطی می‌توانند باعث سقط جنین شوند، مانند تعرض به مواد شیمیایی، تعرض به پرتوهای مضر، استفاده از داروهای خاص یا مصرف الکل و مواد مخدر.
  3. مشکلات هورمونی: تغییرات در سطح هورمون‌ها می‌توانند باعث سقط جنین شوند. مثلاً کمبود پروژسترون (هورمونی که برای حفظ بارداری ضروری است) می‌تواند باعث سقط شود.
  4. مشکلات در رحم: برخی مشکلات در رحم می‌توانند باعث سقط جنین شوند، مانند وجود فیبروم، التهاب رحم یا مشکلات ساختاری در رحم.
  5. سن مادر: با پیشرفت سن مادر، خطر سقط جنین نیز افزایش می‌یابد. این ممکن است به دلیل کاهش کیفیت تخمک‌ها یا افزایش خطر بروز مشکلات در جنین باشد.
  6. استرس و فشار روحی: استرس و فشار روحی نیز می‌تواند باعث سقط جنین شود. استرس می‌تواند تأثیر منفی بر روی سیستم ایمنی بدن داشته باشد و باعث ایجاد مشکلات در بارداری شود.

مهم است به این نکته توجه کنید که هر سقط جنین ممکن است دلیل خاص خود را داشته باشد و بررسی دقیق توسط یک پزشک متخصص برای تشخیص دقیق علت سقط ضروری است.

 عوامل موثر بر سقط جنین

 عوامل موثر بر سقط جنین

عوامل موثر بر سقط جنین

یکی از مهمترین عوامل موثر بر سقط جنین آسیب های مربوط به کروموزوم می باشد که معمولا سقط در این شرایط به طور تصادفی و اتفاقی انجام میشود، در چنین شرایطی اگر جنین رشد طبیعی نداشته باشد سقط اتفاق افتاده و ممکن است نشات گرفته از مشکلات ارثی والدین باشد.

مطالعه بیشتر  دلایل شایع ناباروری در زنان

دیگر مشکلات مربوط به سلامتی مادر مانند دیابت کنترل نشده عاملی برای سقط جنین خواهد بود.

اگر مادر پیش از بارداری آزمایشات مختلف انجام دهد از وجود دیابت مطلع خواهد شد و بهتر است که حتما پیش از بارداری این عارضه را کنترل و درمان نمایید تا در طی بارداری با سقط جنین مواجه نشوید.

ناگفته نماند که عفونت های کهنه و پیش آمده بعد از دوره بارداری می تواند عاملی برای سقط جنین باشد، بهتر است که عفونت ها را هرچه سریعتر بهبود بخشیده و با رعایت بهداشت و مراقبت های اصولی از بروز آن جلوگیری نمایید.

ناگفته نماند که مشکلات هورمونی هم در سلامت جنین موثر خواهد بود، زیاد شدن میزان هورمون ها تاثیر مستقیم بر جنین موجود در رحم مادر دارد و کمبود و یا ترشح بیش از حد آنها می‌ تواند خطر سقط را افزایش دهد.

از طرف دیگر مشکلات مربوط به رحم و دهانه رحم بر سقط جنین نیز موثر است.

هر چند که بیماری تیروئید کنترل نشده هم می تواند عاملی برای سقط جنین باشد، بهتر است که پیش از بارداری تمامی چکاپ ها و آزمایشات مختلف را انجام دهید و حتماً از سلامت خود مطمئن شده تا دوران بارداری کم خطری را تجربه نمایید.

توجه داشته باشید که فعالیت‌ های ورزشی سنگین مانند، اسب سواری، دوچرخه سواری و پیاده روی های تند می تواند عاملی برای سقط جنین باشد.

از طرف دیگر رابطه های جنسی پرتنش و خطرناک می تواند سبب بروز این عارضه گردد، بهتر است که در دوران بارداری در معرض مواد شیمیایی و اشعه قرار نگیرید و روند کار خود را با احتیاط بیشتر انجام دهید.

در چنین شرایطی می‌ توانید سلامت خود و جنین را محافظت کرده و خطر سقط ناگهانی را تا حد زیادی کاهش دهید.

اما مسائل دیگر مانند سن بانوان نیز در سقط جنین موثر است، معمولا خانم هایی که بالای ۳۵ سالگی دوران بارداری را تجربه می‌ کنند ۲۰ درصد سقط جنین را بیش از دیگر افراد تجربه خواهند کرد.

مطالعه بیشتر  آی یو دی چیست؟ و استفاده از آن چه عوارضی با همراه دارد؟

این احتمال در ۴۰ سالی و ۴۵ سالگی بانوان تا ۸۰ درصد افزایش پیدا می‌ کند، همچین بانوانی که سقط جنین را به صورت مکرر تجربه می‌ کنند برای بارداری های بعدی باید تحت نظر متخصصان قرار بگیرند.

بطور کلی بیماری های مزمن، مصرف الکل و دخانیات و چاقی بیش از حد مادر از عوامل مهم سقط جنین به شمار می آید، در دوران بارداری برای تشخیص مشکلات مختلف آزمایشات گوناگون مانند آمنیوسنتز، نمونه برداری و هرگونه آزمایشات ژنتیکی مهاجم می تواند خطر جدی برای سقط جنین را به همراه آورد.

عوارض سقط جنین

عوارض سقط جنین

عوارض سقط جنین

با بروز سقط جنین در بدن مادر تغییراتی ایجاد میشود که ممکن است نشانه‌ هایی مانند درد، آسیب و یا مشکلات دیگر باشد، هنگام سقط جنین ممکن است مادر تب و لرز بیشتری را تجربه کرده و احساسات درد بسیار شدید در ناحیه زیر شکم را تجربه خواهد کرد.

از طرف دیگر ترشحات بدبو واژن می تواند از عوارض سقط جنین باشد، هرچند که سقط جنین آسیب های روحی زیادی برای مادر به همراه دارد و باید از سلامت مادر به درستی محافظت شود.

همچنین توجه داشته باشید از دیگر عوارض سقط جنین می توان به خونریزی های بسیار زیاد اشاره کرد، در چنین شرایطی ممکن است لخته خون در رحم باقی مانده که مادر باید برای تخلیه آن به پزشک مراجعه نماید.

از طرف دیگر چسبندگی های داخلی رحم، افسردگی و ضعف های روحی و یا پارگی گردن رحم در چنین شرایطی برای برخی از مادران رخ خواهد داد که می تواند خطرات جانبی را به همراه داشته باشد.

همواره به شما توصیه می کنیم که برای حفظ سلامت خود حتماً مراقبت‌ های لازمه را پیش از بارداری انجام دهید و در دوران بارداری از انجام فعالیت های پرخطر جلوگیری نمایید.

با این شرایط می‌ توانید از سلامت خود و جنین محافظت کرده و خطر سقط را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید، با این حال روند بارداری با آرامش و بدون استرس طی شده و می توانید فرزندی سالم را با روش های کم خطر و ایمن به دنیا آورید و تجربه ای شیرین برای تمامی افراد به ویژه بانوان خواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *