زایمان سزارین و هر آنچه باید راجب بهترین متخصص زنان بدانید

زایمان سزارین

در برخی از مواردی که موعد زایمان مادر نزدیک شده باشد ممکن است نتوان با روش زایمان طبیعی بچه را به دنیا آورد.

برای همین موضوع یک روش زایمان دیگری وجود دارد تا نوزاد به دنیا بیاید.

به طور کلی وجود عمل سزارین برای سلامتی مادر و نوزاد امر ضروری محسوب می شود.

اولین عمل سزارین مدرن در سال 1881 میلادی و در کشور آلمان انجام شد و این تاریخ شروعی بر این عمل مهم محسوب می شود.

در عمل سزارین که به عنوان یک عمل جراحی بزرگ شکمی محسوب می شود از طریق یک یا چند برش از شکم مادر نوازد خارج می شود.

البته ممکن است چند نوزاد هم خارج شوند که خب عمل سنگین تر انجام می شود.

در مجموع عمل سزارین سنگین تر و خطرناک تر از زایمان طبیعی می باشد.

در مواقعی که امکان زایمان طبیعی وجود ندارد زایمان سزارین صورت می گیرد.

در سزارین حفظ جان مادر و همچنین حفظ جان نوزاد امر بسیار ضروری محسوب می شود.

همچنین اگر طبق مشاهده پزشک معالج اکسیژن به نوزاد نرسد یا نوزاد دچار اختلال در تنفس شود عمل سزارین صورت می گیرد.

سزارین چگونه انجام میشود؟

سزارین چگونه انجام میشود؟

سزارین چگونه انجام میشود؟

زمانی که بانوان دوران بارداری را به اتمام می‌ رسانند پزشکان و متخصصان تشخیص می دهند که با توجه به وضعیت جسمانی مادر و نحوه قرارگیری جنین در رحم آیا مادر می تواند سزارین را انجام دهد یا خیر.

حتما می دانید که سزارین یکی از عمل های جراحی پر خطر به شمار می‌ آید که باید تحت نظر متخصصانی انجام شود که در این زمینه تجربه و آگاهی کافی داشته تا بتوانند علاوه بر حفظ سلامت مادر، جنین را بدون آسیب و با کمترین میزان خطر از رحم خارج نمایند.

پزشکان و متخصصان اگر پس از معاینات دقیق تشخیص دهند که مادر وضعیت مناسبی دارد از بیحسی استفاده می کنند و با تزریق دارو در نخاع، مادر از کمر به پایین دیگر احساسی نداشته و پزشکان می توانند جراحی را آغاز کنند.

متخصصان قبل از انجام سزارین شرایط جسمانی مادر را بررسی کرده و فرد باید ۲۴ ساعت در مراکز درمانی بستری بماند تا بتوانند مراقبت های لازم را انجام دهند، پس از آن اگر اختلالی در عمل ایجاد نشود مادر به اتاق عمل منتقل شده و اقدامات لازم برای انجام زایمان انجام می پذیرد.

لازم به ذکر است که این جراحی باید با اصول کافی انجام شود و هر گونه سهل انگاری می تواند عواقب بسیار زیاد و خطرناکی را برای مادر و جنین به همراه آورد، پزشکان در مواردی مجبور میشوند که به جای داروی بی حسی از بیهوشی استفاده کنند، اینکه مادر بیهوش میشود یا بی حس شود فقط به تشخیص پزشک انجام می‌ پذیرد.

پس از آن متخصصان ناحیه برش خورده را با بخیه به یکدیگر اتصال داده و به بانوان توصیه‌ هایی را اعلام می‌ کنند تا به خوبی از زخم های خود مراقبت کنند.

اگر ناحیه جراحی و برش دچار عفونت شود عواقب زیادی را برای مادر در پی داشته و به دنبال آن مصرف داروهای آنتی بیوتیک تاثیر مخربی بر شیر مادر خواهد داشت، بهتر است که تمامی موارد ذکر شده توسط پزشک را جدی گرفته تا بتوانید این عمل حساس و مهم را با سلامت کامل سپری کنید.

در مواردی سزارین راه نجات مادر و جنین است اگر موقعیت جنین در رحم مادر با مشکل مواجه شود و یا بند ناف آسیبی را به همراه آورد پزشکان می توانند به واسطه سزارین سریعاً وضعیت جنین را به حالت متعادل رسانده و پیش از آنکه آسیبی برای مادر و جنین به وجود آید این دوره حساس را به اتمام می رسانند.

قبل از اینکه پزشکان انجام سزارین را به مادران توصیه کنند چندین آزمایش مختلف را تجویز کرده تا متوجه شوند آیا مادر توانایی پذیرش این جراحی را دارد یا خیر، توجه داشته باشید که سزارین برای تمامی بانوان مناسب نیست و بیمارانی که وضعیت جسمانی خاص دارند و یا با بیماری‌ های زمینه‌ ای مواجه هستند و یا جنین در وضعیت مناسبی قرار ندارد نمی توانند این عمل را انجام دهند.

مطالعه بیشتر  عفونت های واژن چیست؟

بعد از انجام سزارین نیاز نیست که تا مدت زیادی در مراکز درمانی بستری بمانید و نهایتا ۲۴ ساعت تحت نظر بوده و پس از آن پزشکان می توانند با توجه به وضعیت جسمانی مادر آنها را مرخص کنند.

دلایل انتخاب سزارین

به طور کلی برخی از دلایل پزشکی هستند که هم مادر هم پزشک را مجاب می کنند تا نوزاد به صورت سزارین به دنیا بیاید.

از جمله این دلایل پزشکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیچیده شدن بند ناف دور گردن

در حالتی که بند ناف به دور گردن جنین پیچیده شده باشد امکان زایمان به صورت طبیعی مسیر نمی باشد.

در حقیقت در این حالت بند ناف به بخش پایینی رحم متصل شده است.

با اتصال بند ناف به بخش پایینی رحم، خروج نوازد و زایمان غیر ممکن می شود و نیاز به انجام عمل سزارین است.

عمل سزارین

عمل سزارین

عدم تناسب سر نوزاد با لگن مادر

در حالتی که لگن مادر برای زایمان نوزاد بسیار کوچک باشد و امکان زایمان طبیعی نباشد پزشکان از عمل سزارین کمک می گیرند.

همچنین اگر اندازه جثه و یا سر نوزاد بسیار بزرگ باشد، امکان زایمان طبیعی وجود ندارد و باید با روش سزارین نوزاد به دنیا بیاید.

وزن

اضافه وزن شدید به میزان قابل توجه ای احتمال نیاز شما به زایمان با سزارین را افزایش می دهد.

بخشی از این امر به دلیل سایر عوامل خطر همراه با چاقی است (مانند دیابت بارداری)، و بخشی دیگر به این دلیل که زنان چاق تمایل به زایمان طولانی تر دارند.

سن

اگرچه زایمان سزارین خطرات بارداری و زایمان در سنین بالا را تضمین نمی کند، اما با افزایش سن احتمال افزایش شانس سزارین وجود دارد.

چند قلویی

در حالت معمول امکان زایمان چند قلویی وجود دارد اما در بیشتر موارد چند قلوزایی از عمل سزارین برای به دنیا آوردن نوزاد ها کمک می گیرند.

همچنین پزشکان هم برای به دنیا آوردن دو قلو یا بیشتر عمل سزارین را ترجیح می دهند.

حالت نامناسب جنین در رحم

ممکن است جنین در حالت مناسبی در رحم مادر نباشد و به همین دلیل امکان زایمان طبیعی نباشد.

به عنوان مثال جنین در حالت افقی در رحم مادر باشد.

البته در ماه آخر بارداری در جنین به صورت عمودی در درون رحم قرار می گیرد.

اگر پزشک معالج تشخیص دهد که جنین قادر به چرخیدن نیست ناچارا پزشک روی به عمل سزارین میاورد.

در حالتی که پاهای جنین در قسمت پایین و در درون لگن قرار می گیرد امکان زایمان طبیعی با شرایط امن و راحت کم  می شود.

در حالت عادی و طبیعی سر جنین در قسمت پایینی و در درون لگن قرار دارد اما در صورت عدم قرار گرفتن در شرایط مناسب و طبیعی عمل زایمان طبیعی صورت نمی گیرد.

سندروم پلی کیستیک چیست؟

اقدامات قبل از سزارین

مهمترین موضوع در عمل سزارین هماهنگی و ارتباط مستقیم با پزشک متخصص خود می باشد.

توصیه می شود طبق دستور العمل های موجود خود برای این عمل آماده کنید تا با کمترین عارضه و مشکل رو به رو شوید.

از جمله این دستورالعمل ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم صرف غذا و ناشتا بودن از 8 الی 12 ساعت قبل از شروع عمل سزارین
  • پاک کردن و تمیز کردن پوست از هر گونه موارد آرایشی و لاک و مواد از این قبیل
  • بررسی نمونه خون
  • اتصال سند برای برای تخلیه ادرار
  • اتصال سرم برای تزریق داروها و همچنین مواد مغذی مورد نیاز
  • اصلاح موهای ناحیه عمل با ژیلت و پاکسازی آن منطقه
  • تزریق داروی آنتی بیوتیک برای این که از بروز عفونت جلوگیری شود
  • تزریق داروی ضد تهوع
  • بی حسی موضعی یا بی هوشی عمومی

عفونت های واژن چیست؟

مطالعه بیشتر  تست پاپ اسمیر چیست؟

تمامی مقالات ما در قسمت مقالات ما

مراقبت های بعد از عمل

  • بلافاصله بعد از جراحی مادر باید در اتاق ریکاوری نگهداری شود.
  • وقتی اثر بیهوشی از بین رفت ، معمولاً طی یک تا سه ساعت پس از جراحی ، مادر به اتاق پس از زایمان منتقل می شود و تشویق می شود که به اطراف حرکت کند و مایعات و خوردن غذا را شروع کند.
  • شیردهی معمولاً هر زمان پس از زایمان شروع می شود. یک متخصص اطفال در 24 ساعت اول زایمان کودک را معاینه می کند. بیشتر خانم ها در عرض چند روز پس از زایمان می توانند به خانه خود بروند.
  • برش شکم طی چند هفته آینده بهبود می یابد. در این مدت ممکن است گرفتگی خفیف ، خونریزی کم یا ترشحات ، درد برشی و بی حسی در پوست اطراف محل برش وجود داشته باشد. بیشتر خانم ها تا شش هفته پس از زایمان احساس خوبی خواهند داشت ، اما بی حسی در اطراف برش و درد های گاه به گاه ممکن است چندین ماه طول بکشد.

عوارض سزارین

عوارض سزارین

عوارض سزارین

همانطور که گفته شد سزارین برای برخی از مادران راه نجات از آسیب‌ های احتمالی است و در شرایطی خاص پزشکان هیچ روش دیگری را به جز سزارین برای خروج نوزاد انجام نخواهد داد.

اما سزارین هم مانند سایر جراحی های پرخطر ممکن است عواقب و عوارضی را برای مادر به همراه می آورد که چند مورد از عوارض شایع این عمل را برای شما شرح خواهیم داد.

همانطور که می دانید نوزادانی که به واسطه سزارین از رحم خارج میشوند بیش از دیگران در معرض آسیب های تنفسی قرار می گیرند و این امر به خاطر باقی ماندن مقداری از مخاط مربوط به رحم در ریه نوزادان خواهد بود.

اما در حین انجام زایمان سزارین مادر برش های عمیقی را در ناحیه شکم متحمل میشود که این امر می‌ تواند برای مدتی فعالیت های مادر را به تعویق انداخته و باید بیش از قبل از سلامت خود محافظت نمایند.

بخیه های داخلی معمولاً به صورت جذبی هستند اما لایه خارجی باید به خوبی محافظت و ضدعفونی شود، اگر در قسمت خارجی برش شکمی عفونتی اتفاق بیفتد مادر موظف است که چندین داروی مختلف را مصرف کرده که قطعاً عوارض آن بر بخش های مختلف بدن و حتی شیری که به نوزاد می دهد خواهد دید.

لازم به ذکر است مادرانی که سزارین را انجام می‌ دهند معمولا بعد از انجام این عمل درد بسیار زیادی را متحمل میشوند البته باید دوره نقاهت بعد از عمل را با حساسیت بالا طی کرده تا مبادا در سال‌ های آتی مشکلات مختلف را تجربه کنند.

در مواردی پزشکان بر اثر تجربه محدودی که داشته اند بعد از سزارین متوجه میشوند که بیمار آنها با چسبندگی مواجه شده که این امر می‌ تواند خطرات زیادی را برای بارداری های بعدی و همراه آورد.

در دوره‌ های بعد از انجام سزارین فرد موظف است که با حساسیت بیشتر ناحیه زخم ها را ضدعفونی کرده و به هیچ عنوان نباید اجازه دهید که محلی برای تجمع آلودگی و باکتری ها باشد، زیرا عفونت زخم ها دردسر زیادی را برای فرد به همراه داشته و ممکن است شخص را وارد پروسه های درمانی طولانی کند.

پس از انجام زایمان سزارین تا مدت زمان مشخص شده توسط پزشکان نباید هیچگونه فعالیت های سنگین را انجام دهید در این دوره انجام فعالیت های ورزشی و تحرک بیش از حد کاملا ممنوع است.

برخی از این محدودیت ها برای برخی از بانوان ممکن است آزاردهنده باشد اما باید با مراقبت‌ های اصولی دوران نقاهت زایمان را به سلامت پشت سر بگذارید، بی توجهی به سلامت خود می تواند عواقبی زیاد و عوارض چند ساله را به همراه آورد.

باید بدانید که سزارین یکی از عمل های مهم و البته پر تهاجم به شمار می‌ آید که باید مراقبت اصولی پس از آن انجام شود تا مبادا عوارض جانبی آن را تجربه کنید.

بعد از انجام سزارین بانوان باید تحت نظر متخصصان چکاپ های دوره ای را به صورت دقیق انجام دهند، گذراندن این دوره ضامن سلامت شما بوده و نباید به هیچ عنوان در رسیدگی به سلامت خود کوتاهی کنید.

مطالعه بیشتر  مراقبت های بعد از لابیاپلاستی

آیا با وجود دیابت سزارین خطرناک است؟

یکی از مشکلات شایع که ممکن است در دوران بارداری بانوان با آن مواجه شوند دیابت است، دیابت ممکن است حتی در افرادی که هیچ موقع چنین بیماری را تجربه نکرده اند رخ دهد و منجر به بروز آسیب های جانبی در این دوره حساس میشود.

مادرانی که با دیابت بارداری مواجه هستند ممکن است نوزاد خود را با وزن بالاتری به دنیا آورند و همین امر باعث میشود تا محدودیت های زیادی برای انجام زایمان طبیعی به وجود آید.

پزشکان و متخصصان ارتباط دیابت مادر را با نوع زایمان مستقیم دانسته و معتقدند که اگر دیابت اتفاق بیفتد مادر به احتمال خیلی زیاد نمی تواند زایمان طبیعی را انجام دهد و بهترین گزینه در این شرایط انجام زایمان سزارین است.

اما علت اصلی انجام زایمان سزارین برای مادران دیابتی این است که این مادران ممکن است تا پیش از هفته چهلم بارداری وزن جنین را حد بسیار بالا تجربه کنند و اگر پزشکان متوجه شود که وزن جنین در حال افزایش است مجبور میشود که در موقعیت زودتر از زمان تعیین شده جنین را از رحم مادر خارج کند.

از طرف دیگر بانوانی که با دیابت مواجه هستند به دلیل بالاتر بودن وزن جنین ممکن است حین انجام زایمان طبیعی آسیب های مختلفی را تجربه کنند.

البته این آسیب ها هم برای مادر و هم برای جنین خواهد بود و پزشکان برای کاهش میزان ریسک و خطرات احتمالی زایمان سزارین را انتخاب می‌ کنند.

اگر مادران با دیابت مواجه باشند بهترین گزینه برای آنها انجام زایمان سزارین خواهد بود و پزشکان به این واسطه می‌ توانند هم سلامت مادر و هم سلامت نوزاد را حفظ کنند.

اگر بر اثر دیابت مادر وزن جنین در هفته های آخر بارداری افزایش پیدا کند پزشکان زایمان سزارین را مناسب می‌ دانند.

معتقدند که اگر زایمان طبیعی انجام شود ممکن است هنگام خروج نوزاد از کانال واژن علاوه بر آسیب هایی که به مادر وارد میشود شانه و ترقوه نوزاد نیز تحت فشار قرار بگیرد.

در این صورت آسیب های جبران ناپذیر برای بدن نحیف و نرم نوزاد اتفاق افتاده و دردسرهای زیادی را به همراه دارد.

به همین دلیل است که پزشکان با وجود دیابت تنها زایمان سزارین را مناسب می‌ دانند و معتقدند که خطرات و عوارض کمتری را برای مادر و نوزاد به همراه خواهد داشت.

در اغلب موارد دیابتی که در دوران بارداری اتفاق می افتد پس از مدتی به طور کامل بهبود پیدا کرده و هیچ گونه اثری از آن باقی نمی ماند مگر اینکه مادر پیش از بارداری سابقه بیماری دیابت را داشته باشد.

باید بدانید که زایمان سزارین یکی از فرایند های نوین و کاربردی برای خروج نوزاد از رحم مادر است و اگر از تحت نظر متخصصان و در مراکز معتبر با تجهیزات پیشرفته انجام شود هیچ گونه خطری سلامت مادر و جنین را تهدید نکرده و هر دو با سلامت کامل می توانند زندگی را ادامه دهند.

به طور کلی سزارین در موارد خاص فرایندی کاربردی می باشد و اغلب پزشکان زمانی که سلامت مادر و جنین در خطر باشد این جراحی را انتخاب می‌ کنند و البته با دقت بسیار زیاد عمل سزارین را به نتیجه مناسب خواهند رساند.

پولیپ رحمیسقط جنیناهمیت کنترل وزن در بارداریکیست تخمدانزگیل تناسلی آندومتریوز چیست

بهترین دکتر زنان در اهواز

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که از عفونت واژن رنج می برید، می توانید برای تشخیص دقیق این مسئله نزد دکتر های متخصص رفته، و از مشکل خود مطلع گردید. همچنین برای درمان این عارضه باید هر چه سریعتر مراحل درمان را آغاز نمایید.

برای تشخیص و درمان عفونت های واژن، شما می توانید به دکتر های متخصص همانند خانم دکتر مینا مهدوی مراجعه کرده و پس از انجام معاینات لازم مورد درمان قرار بگیرید.

 

—————————————–————–

راه های ارتباطی با دکتر مینا مهدوی

پیج اینستاگرام دکتر مینا مهدوی

کانال آپارات دکتر مینا مهدوی

کانال نماشا دکتر مینا مهدوی

—————————————–————–

درمان قطعی عفونت واژن – علت طولانی شدن عفونت واژن – داروی عفونت واژن

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *