بسیاری از بانوان با عبور از سنین میانسالی ممکن است آسیب ها و مشکلاتی را در ناحیه رحم تجربه کنند که متخصصان برخی مواقع تنها راه درمان و پیشگیری از آسیب های گوناگون را برداشت رحم و خروج این عضو حیاتی از بدن می دانند.

پس از آن که بانوان از سنین باروری عبور کنند. عملاً رحم کاربردی نداشته و فرد با ورود به دوران یائسگی دیگر دوره های تخمک گذاری را تجربه نمی کند.

اما اگر به دلایلی افراد با مشکلات رحمی مانند افتادگی و یا بروز توده‌ ها و کیست های خطرناک مواجه شوند به ناچار باید این عضو از بدن خارج شود تا سلامت شخص و دیگر اندام‌ های حیاتی با خطر جدی مواجه نشود.

روش‌ های مختلفی برای جراحی رحم وجود دارد که برخی از آنها را با جراحی باز و برخی دیگر با روش‌ های غیرتهاجمی انجام میشوند.

همانطور که می دانید روش غیر تهاجمی فرایندی است متخصصان به واسطه دستگاه های مخصوص چندین برش بسیار کوچک را بر سطح بدن ایجاد کرده و به واسطه آنها می‌ توانند رحم را بدون خونریزی زیاد و آسیب های جانبی از بدن خارج کنند.

اما اگر نیاز به جراحی باز باشد مانند زایمان سزارین برشی عمیق در قسمت پایینی شکم ایجاد شده و پزشک می‌ تواند از این حفره رحم را به طور کامل خارج کند.

این فرآیند علاوه بر نجات افراد از سایر آسیب ها، می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد، با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب نکات حائز اهمیت را برایتان شرح دهیم.

عوارض احتمالی برداشت رحم

عوارض احتمالی برداشت رحم

عوارض احتمالی برداشت رحم

بسیاری از متخصصان هرگونه آسیب های ناحیه رحم را تا حد ممکن با دارو درمانی و جراحی برطرف می‌ کنند اما در برخی از موارد تنها راه درمان برداشت کلی بافت رحم بوده تا بتوانند سلامت افراد را حفظ کنند.

اما در چنین شرایطی برداشت رحم می تواند عوارضی را برای افراد به همراه آورد که از شایع ترین آن ها می توان به بی اختیاری اداری اشاره کرد.

تمامی ارگان‌ های بدن بر عملکرد یکدیگر تاثیرات گوناگونی دارند و اگر رحم از ناحیه شکم برداشته شود ممکن است فرد در دوره‌ هایی بی اختیاری ادراری را تجربه کند.

مطالعه بیشتر  انواع روش های جراحی زیبایی واژن

از طرف دیگر در برخی از موارد نادر افتادگی واژن بعد از عمل هیسترکتومی اتفاق می‌ افتد، افتادگی واژن سبب میشود افراد احساس ناخوشایندی داشته و قطعاً با مشکلات گوناگونی مواجه میشوند.

از طرف دیگر ممکن است با برداشت رحم مجاری واژن با مجاری ادرار و مدفوع تداخل داشته باشند که در چنین شرایطی آسیب های بسیار خطرناکی متوجه فرد میشود.

با این حال باید بدانید که عمل برداشتن رحم ریسک بزرگی دارد و باید حتما این فرآیند تحت نظر متخصصان با تجربه و ماهر انجام پذیرد.

، پس از برداشت رحم وجود دردهای مزمن در ناحیه شکمی برای بانوان شایع خواهد بود اما در این شرایط می توانید با استفاده از دارو درمانی و مراقبت های درست پس از جراحی تا حد زیادی این عوارض را کاهش دهید.

ناگفته نماند که بعد از عمل جراحی و برداشتن رحم بسیاری از بانوان عفونت ناشی از زخم ها و لخته شدن خون را ممکن است تجربه کنند که قطعاً این آسیب ها متوجه بافت های اطراف رحمی خواهد شد.

با این حال برداشت رحم فرایندی سخت و پر ریسک است اما ممکن است متخصصان برداشت رحم را تنها راه درمان برای افراد بدانند و باید این شرایط تحت نظر متخصصان با تجربه انجام پذیرد تا بتوانند در کنار خروج این عضو حیاتی، سلامت سایر اندام ها را حفظ کرده و هیچ گونه اختلال در عملکرد آنها به وجود نیاید.

مزایای جراحی برداشتن رحم

برداشتن رحم یا هیسترکتومی، یک روش جراحی است که در برخی موارد می‌تواند به تسکین علائم و درمان بیماری‌های رحمی مانند فیبروم، عفونت‌های مزمن رحم و سرطان رحم کمک کند. برخی از مزایای جراحی برداشتن رحم عبارتند از:

  1. رفع علائم و عوارض: جراحی برداشتن رحم می‌تواند در کاهش یا حتی رفع علائم و عوارض بیماری‌های رحمی مانند خونریزی شدید، درد شدید، تورم و فشار در ناحیه پلکانی و تنبیه شکمی کمک کند.
  2. درمان بیماری‌های رحمی: هیسترکتومی می‌تواند درمانی موثر برای بیماری‌های رحمی مانند فیبروم رحم، عفونت‌های مزمن رحم و سرطان رحم باشد. این جراحی می‌تواند برای حذف منبع بیماری و جلوگیری از تکرار بیماری مفید باشد.
  3. بهبود کیفیت زندگی: برای برخی از زنانی که با علائم شدیدی همراه با بیماری‌های رحمی مواجه هستند، جراحی برداشتن رحم می‌تواند بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی آنها ایجاد کند. از جمله مزایایی که می‌تواند ایجاد کند، کاهش درد، بهبود خواب، افزایش سطح انرژی و بهبود روحی و روانی است.
  4. انتقال عفونت‌های رحمی: در برخی موارد، جراحی برداشتن رحم می‌تواند به کاهش خطر انتقال عفونت‌های رحمی مانند عفونت‌های مزمن رحم و سرطان رحم کمک کند.
مطالعه بیشتر  دلایل شایع ناباروری در زنان

مهم است به این نکته توجه کنید که هرگونه تصمیم در مورد جراحی برداشتن رحم باید توسط پزشک متخصص گرفته شود. او می‌تواند با شما در مورد مزایا و معایب احتمالی این جراحی بررسی کند و به شما راهنمایی کند که آیا این جراحی مناسب برای شما است یا خیر.

مراقبت های پس از برداشت رحم

مراقبت های پس از برداشت رحم

مراقبت های پس از برداشت رحم

کلیه متخصصان بر این باورند که بانوان در زمانی که فرایند برداشت رحم را انجام می دهند باید دوره نقاهت و مراقبت های پس از عمل را طبق گفته پزشک انجام دهند، زیرا دوره نقاهت به اندازه عمل از اهمیت بالایی برخوردار بوده و می تواند بر نتایج عمل تاثیر گذار باشد.

پس از مرخص شدن از بیمارستان حدود ۱ ماه الی ۶ هفته زمان می برد تا دوره نقاهت طی شده و نتیجه مطلوب حاصل گردد.

در این دوره باید در طی مدت معلوم شده از طرف متخصصان استراحت کنید و البته فعالیت های سنگین برای این افراد ممنوع بوده و حتی در دوره نقاهت نمی‌ توانند فعالیتی مانند رانندگی را انجام دهند.

بهتر است که فعالیت‌ های ورزشی خود را طی این دوره محدود تر کنید و اگر پزشک شرایط شما را برای انجام فعالیت های ورزشی مناسب می‌ داند با حرکات بسیار سبک ورزش خود را آغاز نمایید.

در دوره نقاهت بعد از عمل برداشت رحم بهتر است در روز چند دقیقه کوتاه پیاده‌ روی کنید، این فرآیند کمک می کند تا شما روند دفع مدفوع را آسانتر انجام داده و با مشکلاتی مانند یبوست و اختلالات گوارشی مواجه نشوید و پس از آن بر اساس این عوارض فشار مضاعفی بر زخم‌ های شما وارد نمیشود.

ایستادن به مدت طولانی و حمل اجسام سنگین برای افرادی که عمل برداشت رحم را انجام داده‌ اند ممنوع است و بهتر است به هیچ عنوان فعالیت های سنگین را انجام ندهید.

مصرف سبزیجات تازه، میوه های فراوان و خوراکی های حاوی فیبر برای این افراد مناسب است اگر متخصصان داروی خاصی را برای شما تجویز می کنند بهتر است که در زمان بندی های مشخص شده مصرف کنید.

مطالعه بیشتر  ترشحات واژن و انواع آن

متخصصان تا پایان دوره نقاهت و بهبود کامل به افراد اجازه انجام فعالیت جنسی و نزدیکی را نداد و باید برای شروع این روابط با پزشک خود مشورت کنید، متخصصان در این شرایط استفاده از ژل روان کننده را به بانوان توصیه می‌ کنند.

زیرا با برداشت رحم و عدم وجود هورمون استروژن خشکی واژن در حد شدید اتفاق افتاده و اگر از ژل رطوبت‌ رسان استفاده نکنید ممکن است آسیب ها و گاها خونریزی را تجربه نمایید.

تغییرات ناشی از برداشت رحم

تغییرات ناشی از برداشت رحم

تغییرات ناشی از برداشت رحم

یکی از مهمترین هورمون ها در بدن بانوان هورمون استروژن است که می‌ تواند به نوعی سلامت جسمی بانوان را تضمین کرده و هرگونه اختلالات را بهبود می بخشد.

اما اگر بانوان در سنین باروری مجبور شوند که بر اثر آسیب های وارده به رحم آن را طور کامل برداشت کنند، دچار یائسگی زودرس شده که می‌ تواند خطراتی را برای آنها به همراه آورد.

زمانی که متخصصان تصمیم به برداشت رحم می گیرند تمامی بخش ها به ویژه تخمدان ها را نیز از شکم خارج می‌ کنند که در این شرایط فرایند تخمک‌ گذاری دیگر اتفاق نیفتاده و فرد یائسه میشود.

در این شرایط هورمون ها ترشح درستی نداشته و در مقادیر متعادل در بدن موجود نخواهند بود و به دنبال آن میل جنسی افراد تا حد زیادی کاهش پیدا می‌ کند.

از طرف دیگر خشکی واژن و یا حتی احساس گرفتگی در ناحیه عضلاتی شکمی مانع از برقراری رابطه جنسی میشود و گاهی ممکن است مشکلاتی را برای فرد به همراه آورد.

همچنین عرق کردن پیوسته و احساس گرگرفتگی از علائم یائسگی می باشد و اگر فردی رحم را حتی در سنین جوانی برداشت کند این علائم را تجربه خواهد کرد.

باید بدانید که برداشتن رحم در کنار تمامی عوارض که دارد گاها راه نجات برخی از بیماران خواهد بود و اگر این عضو از ناحیه شکم خارج نشود سایر اندام‌ های دیگر را درگیر کرده و ممکن است خطر مرگ فرد را تهدید کند.

با این حال برداشتن رحم در مواردی فرایندی ضروری و کارساز می باشد که باید تحت نظر و به واسطه متخصصان ماهر انجام پذیرد تا احتمال بروز آسیب ها و عوارض جانبی تا حد زیاد کاهش پیدا کند،.

از طرف دیگر متخصصان می‌ توانند کمبودهای ناشی از وجود رحم را به واسطه دارو درمانی تا حد زیادی برطرف نمایند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *